Önálló esttel búcsúzik…

2008-04-25 07:04

Önálló esttel búcsúzik Székhelyi József

Szeged – Székhelyi József önálló esttel – közérzeti álnaplóval – búcsúzik a direktorságtól. Egy felnőtteknek ajánlott Esterházy Péter-darabbal vendégszerepel a Vígszínház, és hamarosan kiderül, kik az idei Dömötör-díj jelöltjei.
Önálló esttel búcsúzik a színház-igazgatóságtól Székhelyi József május 23-án a kisszínházban. A direktor három könyvéből és más írásaiból szemezget: novellákat, álverseket, közéleti és szakmai vitairatokat hallhat a közönség. A műfaj Székhelyi megfogalmazása szerint: közérzeti álnapló. A leköszönő igazgató „nem unalmas, nem didaktikus, nem önbúcsúztató” estre készül, amelyet párbeszédként élhet meg a közönség. A belépő 2008 forint lesz, a bevétel a szegedi színészeket támogató Solve alapítványt gazdagítja.

A nagyszínházban mutatják be május 26-án a Van ilyen állomást, amely „tánc és játék egy csatlakozásban”. A Hóra Színház és a Fabula Rasa közös produkcióját Janik László rendezi, a vezető koreográfus Tanács István. Janik László rendezi a 10. Dömötör-gálát is. A díjátadót május 31-én tartják. A jelöltekről a kuratórium pénteken határoz, a neveket hétfőn hozzák nyilvánosságra.

Júniusban a Vígszínház vendégjátékaként láthatja a közönség a felnőtt nézőknek ajánlott, Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című kis barokk komédiát. Az Esterházy Péter-darabot Szikora János rendezi, játszik benne Lukács Sándor, Venczel Vera, Hegedűs D. Géza. A jelmez Zoób Kati munkája. A darab iránt már most élénk az érdeklődés a szegedi színházba járók körében.
Forrás: Délmagyarország
2008.04.25.