Szakácsnak állt Juronics Tamás és Molnár Tamás a Fehértói Halászcsárda és Panzióban.
Ne ijedjen meg senki: a Kossuth-díjas művész és a többszörös olimpiai bajnok sportoló nem váltott szakmát, csak épp kipróbálta, hogyan kell boszorkányszigeti batyus halászlevet és haltepertőt készíteni.
Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a vendéglő tulajdonosa is kellett a mostani sikerhez, az ő segítségével készítették a remek fogásokat. Passzírozás, főzés, fűszerezés, a közös munka eredménye az ízletes szegedi ételek lettek.
Egyik Tamás sem számít elkötelezett szakácsnak saját bevallása szerint, de a friss magyar kupagyőztes vízilabdázó elmondta: valószínűleg otthon is kamatoztatja majd vadi új konyhai tudását.
– Havonta egyszer biztosan eszem szegedi halászlevet, erre járó vendégeimnek is mindig ajánlom – mondta Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.
Az egész ország megismerkedhet a két alkalmi séf munkájával a képernyőn keresztül decemberben. A Magyar Televízió hungarikumokkal foglalkozó műsora, a HungarIQ ugyanis ekkor tűzi műsorára a két Tamás közös főzését.
Délmagyarország
2011.11.16.
Horváth Attila